Centru de promovare si pregatire profesionala in domeniul turismului transfrontalier din cadrul C.C.I. Bihor

Obiectivele generale

  • Dezvoltarea relatiilor de cooperare transfrontaliera intre Roamnia si Ungaria cu implicarea unui numar semnificativ de agenti economici , autoritati publice locale , camere de comert, institutii de invatamint si altor organizatii care activeaza in zona de granita.
  • Imbunatatirea cooperararii transfrontaliere regionale pentru dezvoltarea unui turism durabil in zona, cu implicarea autoritatilor locale din cele doua tari.
  • Bazele de date ale Centrului furnizeaza informatii utile comunitatii de afaceri din domeniu din cele doua tari pentru intensificarea schimburilor turistice si desfasurarea de activitati in concordanta cu obiectivele stabilite.
  • Organizare de cursuri de pregatire profesionala. Acestea vor asigura competente profesionale la standarde europene pentru manageri, administratori care lucreaza in domeniul turismului si pentru ghizi, cu repercursiuni directe asupra calitatii serviciilor si produselor de turism.
  • Prin contactele directe dintre parteneri (vizite , schimburi de experienta) se imbunatateste nivelul de colaborare transfrontaliera in acest domeniu si se identifica solutiile comune pentru dezacordurile legislative ori pentru promovarea facilitatilor acordate de autoritatile locale
  • Informatii suplimentare privind proiectele realizate de CCI Bihor in vederea promovarii turismului din judetul Bihor pot fi obtinute accesand urmatoarele site-uri:

    https://www.turismbihor.info/

    https://www.tourismbihor.info/