BURSA LOCURILOR DE MUNCA -ROMA 2019

17mai(mai 17)01:0019(mai 19)01:00BURSA LOCURILOR DE MUNCA -ROMA 201901:00 - 01:00 (19)(GMT+00:00)

Detalii eveniment

Asociatia Casa Romania din Roma ,prin presedinte Simona Beletchi doreste sa va faca cunoscut evenimentul Bursa Locurilor de Munca Roma 2019 evenimemt programat in luna mai in Roma si este adresat societatilor din Romania care doresc sa-si faca cunoscute ofertele de munca.

Dorim sa va prezentam pe scurt obiectivele Asociatiei Casa Romania dupa care urmeaza programul Bursei Locurilor de Munca Roma 2019.

Obiectivul Asociatiei Casa Romania este inserirea cetatenilor romani prezenti in Italia pe piata muncii din Romania favorizand si organizand intalniri cu societati din Romania astfel incat cetatenii romani care intampina dificultati economice in Italia si nu numai au posibilitatea de a se intoarce in Romania cu contracte de munca .

In acest moment in Italia sunt 1.131.839 cetateni romani din care 578908 locuiesc in nordul Italiei si 362755 in centru sud.

Pentru a realiza si a ne indeplini obiectivul propus in cele mai bune conditii avem nevoie de parteneri care sa colaboreze cu noi in a facilita contacte pe piata muncii romanesti.

În ultimii ani, unul din cele mai dezbătute subiecte în societatea românească a fost și rămâne repatrierea românilor din diaspora.
Se vorbește despre impactul pe care l-ar avea românii activi pe piața europeana a muncii dacă s-ar întoarce în România, despre inovațiile, know-how-ul pe care l-ar putea aduce în țară și despre mentalitatea orientată spre muncă și meritocrație pe care ar aduce-o acasă.

Mai mult, repatrierea românilor plecați este văzută ca o soluție pentru problemele stringente ale României, ca raportul în creștere dintre pensionari și angajați sau scăderea natalității.
Ca o comparație, numărul copiilor născuți în România a scăzut cu 15% din 2009 până în 2015, în timp ce numărul copiilor români născuți în străinătate a crescut cu 63% în aceeași perioadă.

In acest context ,credem ca un prim pas este Organizarea Bursei Locurilor de Munca care ar crea premisele repatrierii.

Avem placerea sa va invitam la Bursa Locurilor de Munca organizata de Asociatia Casa Romania ,care se va desfasura in Roma intre 17 si 19 mai 2019.

Bursa Locurilor De Munca din Roma are ca scop facilitarea incadrarii pe piata muncii din Romania a cetatenilor romani din Roma si imprejurimi care conform ultimilor date statistice numara in jur de 200000 .

Societatile Comerciale din Romania care isi manifesta interesul de a participa la Bursa Locurilor de Munca din Roma ,au posibilitatea de a selecta personal din Roma si imprejurimi în vederea ocupării locurilor de muncă vacante si de a face cunoscute oportunitatile pe care le ofera propria companie.

La aceste eveniment, alături de personalităţi guvernamentale vor participa reprezentanţi din domeniul comunităţilor de afaceri cat si a unor institutii locale.

Peste 4000 de invitaţi sunt aşteptaţi să participe la eveniment,pentru un dialog concret şi eficient, credem ca in acest mod cetatenii romani care traiesc in afara granitelor tarii au posibilitatea de a intra in contact direct cu angajatorii.

PROGRAMUL si COSTURILE evenimentului Roma 2019 Bursa Locurilor de Munca:

Program:
Evenimentul Bursa Locurilor de Munca se va desfasura in Roma locatia :Nazionale Spazio Eventi Roma,pe parcursul a trei zile si anume :

17 mai ora 15 ,00 Deschiderea oficiala a Bursei Locurilor de Munca Roma 2019
18 mai ora 11,00 pina la ora 19,00 intalniri cu cetatenii romani
19 mai ora 11,00 pina la ora 19,00 intalniri cu cetatenii romani.

Pentru participantii care au posibilitatea de a ajunge in Roma in data de 16 mai ,a doua zi dimineata la ora 11,00 este prevazuta un tour panoramic prin Roma cu un Open Bus.
Este necesara rezervare.

Data de 17 mai la ora 11 este dedicata agentiilor de turism si agentiilor locale de dezvoltare din Romania care vor prezenta in mod succint obiectivele turistice din Romania in cadrul unei Conferinte dupa care vor avea dezbateri bilaterale iintre societatile de turism si tour operatori italieni.,in spatii amenajate in acest sens .

Deschiderea oficiala a evenimentului va fi oficiata de un membru al Ambasadei Romane in Roma, la ora 15,00.

La sfarsitul zilei este prevazuta o cina pe o terasa panoramica in Centrul Romei.

Zilele de 18 si 19 mai vor fi dedicate Bursei Locurilor de Munca unde prevedem o afluenta de cel putin 4000 visitatori.

Costuri:
Participarea la acest eveniment are un cost de 1900 Eur care include toate cheltuielile cu spatiul expozitiv, cazare si masa in hotel de patru stele in Centrul Romei si anume Rome Time Hotel care face parte din lantul hotelier Tridente Collection.

Pentru toti participantii vor fi puse la dispozitie telefoane celulare cu minute incluse gratuite pentru a suna in Italia si International nelimitat precum si frigo barul din camera care este gratuit pe perioada sejurului.

Mentionam ca atat spatiul expozitiv Nazionale Spazio Eventi cat si hotelul se afla foarte aproape de Colosseum,Fori imperiali ,Campidoglio .

Credem ca evenimentul Bursa Locurilor de Munca Roma 2019 va crea conditiile pentru consolidarea increderii in societatea romaneasca.

Ora

17 mai 2019 01:00 - 19 mai 2019 01:00(GMT+00:00)

Comenteaza

Go to Top