BHB – Sustainable Development Business Center
Camera de Comert si Industrie Bihor in calitate de Lider de Proiect a depus si castigat proiectul BHB – Sustainable Development Business Center HURO/1101/175/2.1.1 in cadrul Programului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, Axa prioritara 2, Aria de inerventie 2.1 Actiunea 2.1.1 Sprijinit de catre Fondul European pentru Dezvoltare Regionala,
Parteneri in proiect sunt: PP1 – Hajdu-Bihar County Local Enterprise Agency, si PP2 – Asociatia pentru promovarea afacerilor in Romania.
In data de 19 octombrie 2012 s-a semnat contractul Grant.
Servicii oferite de centrul de afaceri BHB
Prin proiect se urmareste constituirea unui Centru, fara personalitate juridica, pe langa Liderul de Proiect, care va promova serviciile oferite de toti partenerii, cu un Info Point la Debrecen, gestionat de PP1. Centrul va detine birouri pentru informare si consiliere, spatii expo, spatii pentru intalniri bilaterale cu traducere simultana, spatii pentru clubul pentru interviuri online, spatiile personalului administrativ si un cort pentru mobilitatea centrului si evenimente multiplicatoare.. Info Point Debrecen va avea birouri de informare si consiliere. In cadrul Centrului vor functiona Divizia de consiliere energetica (DCE) si Divizia de consiliere pentru responsabilitate sociala (DCRE). Principalele activitati ale DCE: consilierea energetica ce presupune oferirea de informatii privind cresterea eficientei energetice si reducerea consumului de energie in cladiri, metode eficiente pentru scaderii consumului de energie, calcule si materiale necesare in vederea folosirii eficiente a energiei. PP1 se va implica in actiuni similare.
Serviciile rezultate in urma implementarii proiectului si furnizate de Centrul BHB sunt integral gratuite pentru toti agentii economici din judetele Bihor si Hajdu Bihar. Prin realizarea unor actiuni si in alte judete creste aria potentialilor beneficiari, serviciile oferite fiind deschise oricui este interesat. Prin acordarea serviciilor propuse se contribuie la dezvoltarea afacerilor ceea ce determina o crestere a competitivitatii si implicit aduce beneficii persoanelor angajate prin stabilizarea locului de munca dar si celor in cautarea unui loc de munca prin crea de noi posturi. Mentinerea pe piata a unui numar cat mai mare de agenti economici aduce beneficii comunitatii deoarece prin taxele si impozitele locale colectate se permite administratiei publice realizarea de noi investitii care sa imbunatateasca calitatea vietii cetatenilor.
Principalele activitati ale DCRE:
Servicii gratuite care vizeaza agentii economici dornici sa isi dezvolte afacerea intr-un mediu durabil bazat pe:
1. parteneriate interne viabile cu angajatii firmei.
2. minimizarea deseurilor si reciclarea materialelor.
3. politici de piata bune bazate pe demersuri menite a mentine reputatia intreprinderii.
4. politici comunitare bune care presupun o angajare pozitiva in comunitatea locala care poate contribui la identificarea de noi piete, clienti sau oportunitati de afaceri si facilitarea de noi parteneriate cu alte firme.