Working and Learning in the World of Cradle-to-Cradle (C2C)

Camera de Comert si Industrie Bihor, in calitate de partener de proiect, a organizat pentru firmele bihorene, in data de 16.05.2013, la orele 10:00, la sediu, Str. Roman Ciorogariu Nr. 65, cursul pilot al proiectului „Working and Learning in the World of Cradle-to-Cradle”, acronim C2C.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana, prin programul de finantare Leonardo da Vinci Transfer of Innovation. Liderul de proiect este KPC Groep, din Olanda, alaturi de parteneri din Olanda, Germania, Grecia, Marea Britanie si Romania. Partenerii din Romania sunt: Camera de Comert si Industrie Bihor, Universitatea Oradea, Grupul Scolar „Mihai Viteazul”, Inspectoratul Scolar din Bucuresti.

La eveniment au fost prezenti ca si lectori din Olanda, domnul Rudi Daelmans, reprezentant al firmei DESSO si din Germania, doamna Wei Wang Ahlenstorf, reprezentant al EPEA (Enviromental Protection and Encouragement Agency), precum si reprezentanti ai firmelor bihorene intersati de cunoasterea si aplicarea in practica a conceptului CRADLE TO CRADLE.

Cradle-to-Cradle (C2C) este un concept nou, inovator, utilizat in mai multe companii din Europa de Vest, constituind o modalitate pentru a asigura imbunatatirea activitatii firmelor intr-o manierea profitabila si rationala.

Din partea Camerei de Comert si Industrie Bihor, reprezentantele institutiei implicate in proiect (Badea Delia si Susman Daniela) au prezentat relevanta conceptului C2C pentru afaceri competitive si sustenabile.

Partenerii romani ai proiectului isi propun cu ocazia acestui curs pilot sa promoveze inovatia si exeperientele de buna practica la nivelul comunitatii locale de afaceri.

Camera de Comert si Industrie Bihor, Universitatea din Oradea, Liceul Tehnic „Mihai Viteazul”, Inspectoratul Scolar din Bucuresti sunt parteneri in proiectul „Working and Learning in the World of Cradele to Cradle”, acronim C2C, proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul de finantare Leonardo da Vinci, Transfer de inovatie, inceput in anul 2011 si care se va incheia in anul 2013.

Liderul de proiect este KPC Groep, din Olanda, alaturi de parteneri din Olanda, Germania, Grecia, Marea Britanie, Irlanda si Romania. Partenerii din Romania sunt: Liceul Tehnic „Mihai Viteazul”, Universitatea  din Oradea, Camera de Comert si Industrie Bihor, Inspectoratul Scolar din Bucuresti.

Proiectul promoveaza formarea profesionala si educatia bazata pe competente in domeniul Cradle-to-Cradle / Responsabilitate Sociala Corporativa la nivelul scolilor profesionale si universitati, folosind o metodologie noua („serious gaming” – „joc serios”) care sa conduca la invatarea la locul de munca. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui personal didactic care sa cunoasca nevoile si cerintele companiilor (noi competente pentru crearea de noi locuri de munca) cerintele pietei fortei de munca, informatii despre conceptul Cradlo-to-Cradle si responsabilitate sociala corporativa (ISO 26.000 si EQAVET). Proiectul isi propune implementarea sistemului de management al calitatii ISO 26.000 privind responsabilitatea sociala (CSR), in scolile profesionale (VET) si universitatile implicate vis a vis de nevoile EQAVET ale Uniunii Europene care vizeaza sistemul de calitate.

Activitatile propuse in cadrul proiectului sunt: expuneri, workshop-uri, intalniri de lucru, seminarii de diseminare a conceptului C2C, organizare de cursuri pilot.

Universitatea din Oradea, Liceul Tehnic „Mihai Viteazul”, Camera de Comert si Industrie Bihor precum si Inspectoratul Scolar Bucuresti, organizeaza la Universitatea din Oradea, in data de 13.12.2012, orele 10:00, un eveniment de diseminare a obiectivelor, activitatilor si rezultatelor proiectului „Working and Learning in the World of Cradle-to-Cradle”. Evenimentul va fi urmat de un workshop, care va incepe la orele 13.00 in cadrul aceleiasi institutii. La aceste manifestari va participa liderul de proiect insotit de membrii grupului de coordonare a proiectului precum si profesori, cercetatori, elevi, studenti si oameni de afaceri din judetul Bihor interesati de inovatie, dezvoltare durabila si competitivitate.