Programul Pioneers into Practice 2021

CCIA Timiș vă invită la Sesiunea 2021 a programului EIT Climate-KIC Pioneers into Practice

Pioneers into Practice  este un program educațional care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică, schimb de bune practici și ateliere de lucru.

Programul debutează cu  o sesiune de online learning în care pionierii sunt inițiați în System thinking, Transition Theory și diferite tool-uri pentru a aplica practic aceste concepte.

Pionierii vor participa la 2 workshopuri naționale, un workshop internațional, vor lucra în echipe la proiecte de grup ce au ca teme diferite provocări locale și vor avea opțiunea  de a ieși din zona de confort, iar opțional de a experimenta și lucra într-un alt tip de organizație, timp de 4 săptămâni, în cadrul unui stagiu de practică. Se realizează un matching între pionier și gazdă, iar scopul este ca participanții să se familiarizeze cu un nou context.

Cui se adresează?

”PIONEERS” – experți în domenii precum sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, tranziția inteligentă, managementul deșeurilor, al apei, al pădurilor, economie circulară, mobilitate, eficiența resurselor, agricultură sustenabilă, educație, cercetare, administrație.

”HOSTS” – Organizații neguvernamentale, instituții publice, asociații, întreprinderi mici sau mijlocii, companii multinaționale, universități sau institute de cercetare cu interes în domeniul impactului schimbărilor climatice.

Participarea la program este GRATUITĂ, finanțată de către EIT Climate-KIC.

Înscrieri: www. pioneers.climate-kic.org; Termen de înscriere: 06 Iunie 2021

Informații suplimentare: e-mail: cbadulescu@cciat.ro, telefon: 0721 896 961, Cristina Bădulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/ CCIAT.