Manifestarea din acest an dedicate iei are loc si in contextul in care, intre Romania si Croatia se aniverseaza 30 de ani de relatii diplomatice.

Pentru a sublinia acest eveniment bilateral deosebit sarbatoarea va avea loc in vila de protocol Dalmacija, in data de 23 iunie 2022 la ora 11am.

Vila Dalmacija a fost resedinta lui Tito, fostul Presedinte al Iugoslaviei.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Ambasada Romaniei in Republica Croatia si cu participarea reprezentantilor economici si guvernamentali din ambele tari.

Este o onoare si o placere pentru noi sa va invitam sa fiti alaturi de noi si parteneri ai evenimentului, alaturi de Camera de Economie a Croatiei Split, Muzeul Taranului Roman, Uniunea Croatilor din Romania, Agerpress, Nestle, Ambasada Croatiei in Romania, Consulatul Onorific al Romaniei la Split.

„Ziua Iei Romanesti“ va reuni diplomația și afacerile si va permite companiilor romane si croate să puna bazele unor parteneriate durabile.

La eveniment vor fi prezenti Excelenta Sa domnul Constantin-Mihail Grigorie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Croația, doamna Marija Kapitanovic, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republici Croatia in România, domnul Stjepan Roglić, Consul Onorific al Romaniei la Split, reprezentanti ai Repatriot  alaturi de oficiali ai autoritatilor locale,  Ministerului Economiei si Dezvoltarii Durabile, Camerei de Comert din Dalmatia si Oficiului Turismului in Croatia si de cei ai companiilor romanesti si croate participante.

Pentru informatii suplimentare va stau cu placere la dispozitie atat eu cat si doamna Valentina – Antoaneta Cobzareanu, Ministru Consilier in cadrul Ambasadei.