Serviciul Comercial al Ambasadei SUA in Romania propune o vizita ghidata de 13 zile in California si Washington, D.C., in perioada 29 aprilie – 11 mai 2023, pentru a promova solutii de energie curata din SUA pentru securitatea apei si a alimentelor.

Cauta experti din Romania si Moldova din urmatoarele domenii:

  • institutii publice agricole
  • universitati / institutii de cercetare – dezvoltare
  • agricultori din ferme
  • firme de echipamente de irigatii
  • organizatii si asociatii agricole

Agenda propusa este elaborata si dezvoltata in cooperare cu Departamentele Guvernului SUA pentru Comert si Agricultura, precum si cu Ministerele Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania si Moldova; si include vizite la fata locului la facilitatile autoritatilor publice de apa din California, agentii pentru infrastructuri de irigatii si imbunatatiri funciare si facilitati ale furnizorilor de solutii de top din SUA pentru energie verde pentru alimentarea cu energie a infrastructurilor de canale de irigatii.

De asemenea, propunem vizite la institutii de educatie si cercetare specializate pe energie, rezilienta climatica, agricultura si securitatea apei si a alimentelor. La Washington, D.C., delegatii selectati oficiali agricoli pot lua parte la “Summit-ul Dedicat pentru Clima” al Departamentului Guvernului SUA pentru Agricultura.

Delegatii sunt responsabili pentru propriile aranjamente de calatorie si pentru toate costurile asociate si necesita vize pentru a intra in Statele Unite.

Pentru a va indica interesul, va rugam sa-l contactati pe Gabriel Popescu, Specialist Comercial la Ambasada SUA in Romania, Tel.: +4 021 200 3312; Mobil: +4 0722 467 130 si E-mail: gabriel.popescu@trade.gov