Avem plăcerea de a vă anunța faptul că, în perioada noiembrie – decembrie 2023, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii (AIMM) în calitate de administratori ai programelor de finanțare, organizează Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (TIMM) și Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri.    

  1. Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (TIMM) cuprinde 3 evenimente, organizate în trei locații și se desfășoară pe o perioada de minim 3 zile si maxim 5 zile, după cum urmează:
  2. În perioada 1-5 noiembrie, A.I.M.M. IASI, organizează la Palas Mall-Atrium, IAȘI ediția 2023 TIMM pentru întreprinderile mici și mijlocii cu activitatea în domeniile IT și cyber security;
  3. În perioada 22-24 noiembrie, A.I.M.M. Cluj-Napoca, organizează la Cluj Innovation Park ediția 2023 TIMM pentru întreprinderile mici și mijlocii care produc și/sau dezvoltă tehnologii inovative (IT și industrii 4.0);     
  4. În perioada 24-26 noiembrie, A.I.M.M. Constanța, organizează la Pavilionul Expozitional Constanța ediția 2023 TIMM pentru întreprinderile mici și mijlocii cu activitate în domeniile HORECA.

 

  1. Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri  – ediția 2023 – se organizează în perioada   4-6 decembrie 2023 la Promenada Mall Craiova.           

Înscrierea în cadrul fiecărui eveniment se va face online, pe baza formularului de înscriere.  

Se asigură participarea gratuită la târg pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii electronice în cadrul programului. Prin implementarea Programului pentru organizarea TIMM se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 300 de beneficiari în anul 2023, iar prin implementarea Programului pentru organizarea târgului pentru artizanat și meșteșuguri se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 100 de beneficiari în acest an.      

Se va acorda fiecărui participant, o sumă forfetară, în valoare de 2500 ron/beneficiar, pentru cheltuieli destinate deplasării şi cazării participanților, condiționată de prezența zilnică la târg pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului și de respectarea procedurii de implementare a programului. În cazul beneficiarilor reprezentați de societăţi cooperative, inclusiv societăţi cooperative meşteşugăreşti mixte, de asociaţii sau fundaţii, suma forfetară de 2500 lei se acordă fiecărui expozant înscris distinct în aplicația electronică de către beneficiar, în limita a maximum 10 expozanți înscriși de aceeași organizație.

 

Acţiunile desfăşurate în cadrul celor patru evenimente sunt:

ü  expoziții cu vânzare ale produselor și serviciilor oferite;

ü  organizarea de seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru şi prezentări în scopul promovării produselor şi serviciilor realizate de către participanti, câştigării de pieţe externe noi pentru acest tip de produse şi servicii, creşterii numărului întreprinzătorilor de succes şi al îmbunătăţirii competenţelor antreprenoriale, obţinerii vizibilităţii pe piaţă a acestor branduri naționale, organizare de întâlniri de lucru pentru dezvoltarea programelor pentru IMM;

ü  activități de promovare a evenimentului, atât înainte de desfășurare, în vederea asigurării unei prezențe consistente a publicului și aplicanților țintă, cât și post-eveniment, în vederea publicității târgului național.

 

Detalii suplimentare cu privire la TIMM 2023 pot fi oferite de:

A.I.M.M. Iași: Tel: +40 371-402 212, +40 371-425 059; e-mail: agentia.iasi@imm.gov.ro

A.I.M.M. Cluj-Napoca: Tel: + 40 264 487 224,  +40 771 265 201 e-mail: agentia.cluj@imm.gov.ro

A.I.M.M. Constanța: Tel: +40 241 661 253; e-mail: agentia.constanta@imm.gov.ro

 

Detalii suplimentare cu privire la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri – ediția 2023 –  pot fi oferite de:

A.I.M.M. Craiova: Tel: +40 251 510 785; e-mail: agentia.craiova@imm.gov.ro